Ciastka kukurydziano-owsiane z pestkami z dyni
            Poruszam się z coraz większą łatwością, więc postanowiłam wreszcie coś upiec. 
 
 
 Składniki (25szt.): 100g mąki owsianej, 100g mąki kukurydzianej, 70g cukru, 100g margaryny, łyżeczka proszku do pieczenia, jajko, 4 łyżki pestek z dyni + odrobina pestek do przyozdobienia ciastek z wierzchu 
 
 
 
 
 W misce łączymy wszystkie składniki i ugniatamy, aż uzyskamy jednolite ciasto. Odkładamy na ok. 30 minut do lodówki. 
 Po 30 minutach wyjmujemy ciasto z lodówki i formujemy z niego małe kulki, które następnie rozpłaszczamy (najlepiej by po rozpłaszczeniu ciastka miały do 4cm średnicy). Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach (ciastka podczas pieczenia zwiększą swoją średnice!). Na wierzchu każdego ciastka układamy po kilka pestek dyni. 
 Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180st C przez ok.15 minut, aż ciasteczka się zarumienią. 
 Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy do ostygnięcia.