Chlebek pszenno-kukurydziany z pestkami z dyni

przepis:

1 szklanka mąki kukurydzianej

1 szklanka mąki pszennej

1 jajko

1 opakowanie drożdży instant (7 g)

200 ml wody

0,5 łyżeczki soli

1 łyżeczka cukru

2 łyżki masła

0,5 szklanki pestek dyni

kaszka kukurydziana do wysypania foremki

masło do wysmarowania foremki

Foremkę wysmarować masłem, obsypać kaszką kukurydzianą.

Masło podgrzać aby się roztopiło.

Mąkę wymieszać z drożdżami dodać sól, cukier, roztrzepane jajko i letnią wodę.

Ciasto dobrze wyrobić. Pod koniec dodać roztopione letnie masło i pestki dyni.

Ciasto wyłożyć do foremki, przykryć i odstawić do wyrośnięcia.

Chlebek piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200° C.

Zdjęcie - Chlebek pszenno-kukurydziany z pestkami z dyni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Irlandzki chleb sodowy – przepis tradycyjny

Irlandzki chleb sodowy – przep…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Chleb na ciemnym piwie. Tylko 3 składniki!
1

Chleb na ciemnym piwie. Tylko…

KuraDomowa KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

Podpłomyki z siemieniem lnianym
1

Podpłomyki z siemieniem lniany…

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Bułeczki czosnkowe

Bułeczki czosnkowe

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Irlandzki chleb z kminkiem | U stóp Benbulbena

Irlandzki chleb z kminkiem | U…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Chleb pszenny szybki
1

Chleb pszenny szybki

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia