Chleb pszenny nocny z nasionami

Dzień dobry mam dziś dla Państwa propozycję na chlebek, który sam sobie pracuje kiedy my smacznie śpimy tak dobrze zrozumieliście my śpimy a ciasto chlebowe odpoczywając rośnie sobie w lodówce. Dziwne prawda ? ale prawdziwe. Gdy my odpoczywamy nasze ciasto szaleje tak więc najlepiej przygotować go późnym wieczorem, a znając życie swojski o wiele smaczniejszy niż kupny ponieważ wiemy co dodajemy a następnie co jemy. Chleb nocą wykonany bardzo chętnie zjadamy i zapewniam że wyjdzie każdemu kto jeszcze nie miał styczności z pieczeniem swojskiego pieczywa

- 4 szklanki mąki pszennej,
- 2 szklanki letniej wody,
- 1 łyżeczka cukru,
- 1 płaska łyżka soli drobnej,
- 1 opakowanie drożdży suszonych 7 g,
- 4 łyżki oleju,
- u mnie szklanka ma poj. 250 ml
- 1 płaska łyżka sezamu czarnego,
- 3 łyżki siemię lniane,
- 2 łyżki sezam biały
Na początek przygotowujemy wszystkie potrzebne nam składniki do przygotowania ciasta chlebowego, następnie do miski dodajemy kolejnością suche składniki łącznie z dowolnymi nasionami a następnie składniki mokre czyli letnią lecz nie gorącą wodę. Wszystko mieszamy za pomocą łyżki i w czasie mieszania wlewamy olej i dalej mieszamy tylko do momentu połączenia się dodanych składników na jednolitą masę, jak już masa jest dobrze wymieszana wtedy foremkę lub owalne naczynie o wymiarach 35 /12 wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć wykonane ciasto, wyrównać po całości blaszki, nakryć lnianą ściereczką i wstawić najlepiej na noc do lodówki










