Tatar z łososia z czarnuszką

Tatar z łososia z czarnuszką
Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 30 ml oleju Kujawskiego LEN + CZARNUSZKA tłoczonego na zimno
  • 300 g łososia wędzonego na zimno
  • 100 g czerwonej papryki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/4 ostrej papryczki chili
  • 10 ml jasnego sosu sojowego
  • 15 ml soku z cytryny
  • sól
  • pieprz do smaku
Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Krok 1

Łososia pokrój w średniej wielkości kostkę.

Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 2

Paprykę, chili i szczypiorek drobno posiekaj.

Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 3

Wszystkie składniki połącz, dopraw sokiem z cytryny, olejem Kujawskim Len + czarnuszka tłoczonym na zimno i sosem sojowym. Wymieszaj. Jeśli to konieczne, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 15 minut

Okazja: przystawka

Poziom trudności: łatwe

Zdjęcie - Tatar z łososia z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów