Tatar z łososia z czarnuszką
Składniki:
- 30 ml oleju Kujawskiego LEN + CZARNUSZKA tłoczonego na zimno
- 300 g łososia wędzonego na zimno
- 100 g czerwonej papryki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/4 ostrej papryczki chili
- 10 ml jasnego sosu sojowego
- 15 ml soku z cytryny
- sól
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Łososia pokrój w średniej wielkości kostkę.
Krok 2
Paprykę, chili i szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 3
Wszystkie składniki połącz, dopraw sokiem z cytryny, olejem Kujawskim Len + czarnuszka tłoczonym na zimno i sosem sojowym. Wymieszaj. Jeśli to konieczne, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Okazja: przystawka
Poziom trudności: łatwe