Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła

Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła
Zdjęcie - Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 360 g makaronu tagliatelle
  • 160 g pomidorów pelati lub pulpy pomidorowej
  • 120 g sera Parmigiano Reggiano (ew. ser Bursztyn lub inny twardy ser)
  • 2 sałaty Pak Choy lub ½ główki sałaty pekińskiej
  • 8 pomidorków cherry (koktajlowych)
  • ¼ słoiczka marynaty słodka papryka - zioła
  • 80 g cukinii
  • 80 g papryki (różne kolory)
  • 60 g marchwi
  • 60 g pieczarek
  • 40 g groszku cukrowego
  • sól, pieprz, cukier - do smaku
Przygotowanie

Wszystkie warzywa umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oczyścić z części niejadalnych i pokroić w kostkę 2 cm. Pomidory pelati pokroić podobnie.


Warzywa podsmażyć na oleju Kujawskim z pierwszego tłoczenia i dodać pomidory pelati oraz marynatę Kujawski słodka papryka – zioła. Doprawić do smaku.


Makaron ugotować i połączyć z warzywami. Posypać skrobanym serem Parmigiano Reggiano.

Kategorie przepisów