Szarlotka babci Agusi

Szarlotka babci Agusi
Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka babci Agusi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 200 g mąki krupczatki
  • 100 g cukru
  • 300 g masła lub margaryny PALMA
  • 3 - 4 żółtka
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • szczypta proszku do pieczenia
  • tarta bułka
Nadzienie:
  • 1,5 - 2 kg kwaśnych jabłek
  • 3 -4 białka
  • 1 szkl. drobnego cukru
Przygotowanie

Mąkę cukier, jajko, żółtka, proszek do pieczenia i schłodzone masło/margarynę posiekać i szybko zagnieść ciasto. Około 3/4 ciasta przeznaczyć na spód, resztę - na wierzch.

Jabłka zetrzeć na tarce jarzynówce.

Z białek i cukru ubić sztywną bezę.

Dno blaszki wyłożyć ciastem, posypać bułką tartą, wyłożyć jabłka, następnie bezę i posypać pozostałym startym ciastem. Piec w 160 st. C około 30 - 40 minut do zrumienienia bezy.

Kategorie przepisów