Rolada z jabłkami - proste i tanie ciasto

Składniki:
- 7 jaj
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka oleju
- 1 cukier waniliowy
- szczypta soli
- 700 g jabłek
- 3 łyżki bułki tartej
- cynamon
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy z solą na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Nie przerywając mieszania wlewamy olej i wsypujemy mąkę. Na dużej blaszce z piekarnika, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia układamy blisko siebie obrane i pokrojone w ósemki jabłka. Posypujemy je cynamonem i bułką tartą. Na jabłkach rozprowadzamy równą warstwą ciasto biszkoptowe i pieczemy ok 15 minut w 200 st. C. Wyjmujemy z piekarnika, lekko studzimy i wykładamy na drugą stronę, najlepiej odrazu na ściereczkę. Zdejmujemy papier do pieczenia i zawijamy roladę w ścierkę, jabłkami do środka. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
