Risotto z ośmiorniczkami

Proste. Robi się je tak jak to z krewetkami ale ośmiorniczki trzeba dorzucić zaraz po cebuli i przed ryżem i dusić razem z ryżem 20 minut. Poza tym trzeba je dobrze oczyścić przed smażeniem. Nawet jeśli na opakowaniu jest napisane, że są oczyszczone. Moje też miały być a znalazłam w jednej resztki jej ostatniego posiłku ośmiornicy. Wymyć, opłukać i wyczyścić.

Poza tym można dolać nieco czerwonego wina do risotta. Pycha.

Przepisy z tych kategorii

Risotto z młodym groszkiem i długo dojrzewającą szynką
3

Risotto z młodym groszkiem i d…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Risotto z ośmiorniczkami

Risotto z ośmiorniczkami

upl upl
Niebo w gębie

Risotto z ośmiorniczkami

Risotto z ośmiorniczkami

upl upl
Niebo w gębie

Risotto z ośmiorniczkami

Risotto z ośmiorniczkami

upl upl
Niebo w gębie

Risotto z ośmiorniczkami

Risotto z ośmiorniczkami

upl upl
Niebo w gębie

Risotto z ośmiorniczkami

Risotto z ośmiorniczkami

upl upl
Niebo w gębie