Pasta jajeczna z łososiem i koperkiem

Pasta jajeczna z łososiem i koperkiem
Zdjęcie - Pasta jajeczna z łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta jajeczna z łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta jajeczna z łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta jajeczna z łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta jajeczna z łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 200 g surowego łososia
  • 50 ml oleju Kujawski z lnianki tłoczonego na zimno
  • 10 g musztardy delikatesowej
  • 5 jajek
  • ½ pęczka koperku
  • ¼ łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie

Łososia oprószamy ostrą papryką, solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175ºC i pieczemy około 10-12 minut. Studzimy.

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, a następnie obieramy.

Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach lub siekamy.

Dodajemy łososia i rozdrabniamy widelcem.

Dodajemy musztardę, drobno posiekany koperek i olej Kujawski z lnianki. Dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl


Kategorie przepisów