Laura, Cafe Babilon
http://cafebabilon.blogspot.com
https://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/chleb-kefirowy-na-sodzie

CHLEB KEFIROWY NA SODZIE

Chlebek do święconki został upieczony dokładnie według zasad Montignaca - przepis pochodzi z książki Montignac nad Wisłą. Chlebek jest naprawdę smaczny, a czas jego przygotowania łącznie z pieczeniem to około 40 minut.
Zdjęcie - CHLEB KEFIROWY NA SODZIE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami foto - Laura
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg mąki z pełnego przemiału
  • 5 g soli
  • 5 g sody oczyszczonej
  • 400 ml kefiru
Składniki sypkie przesiać do miski, dodać kefir i wymieszać robotem. Wyłożyć do keksówki lub uformować chlebek. Piec w temperaturze 200 stopni przez 30 minut - powinien mieć złotobrązową skórkę.