Domowy twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to prosty i smaczny pomysł na pożywne śniadanie lub kolację. Można go jeść z pieczywem lub traktować jako pastę i smarować nim kanapki. Do jego przygotowania używam gęstej śmietany 18%, możecie użyć również 12%, należy wówczas dodać jej mniej, żeby konsystencja twarożku nie była zbyt rzadka.
PRZEPIS NA DOMOWY TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM
Składniki :
250 g twarogu półtłustego
200 g śmietany w kubku 18%
4-5 rzodkiewek
1/3 pęczka szczypiorku
sól, pieprz
Jak zrobić domowy twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem : Twaróg przełożyć do miski, dokładnie rozdrobnić widelcem. Rzodkiewki pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Dodać śmietanę, rzodkiewkę, szczypiorek oraz szczyptę soli i pieprzu. Wymieszać, posmakować i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.