Ciastka momenty babci Jadzi

Ciastka momenty babci Jadzi
Zdjęcie - Ciastka momenty babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciastka momenty babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciastka momenty babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciastka momenty babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciastka momenty babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciastka momenty babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciastka momenty babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciastka momenty babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciastka momenty babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciastka momenty babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • Smalec - 60 g
  • Margaryna PALMA - 40 g
  • Cukier - 80 g
  • Cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • Jajko - 1 szt.
  • Mąka - 140 g
  • Proszek do pieczenia - 1 płaska łyżeczka
Przygotowanie

Smalec, margarynę PALMA i cukier ucierać na pianę w misce. Wbić jajko i ucierać dalej. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto.

Nalać do miski wody. Maczając w wodzie palce, wyrobić z ciasta 32 kuleczki. Każdą obtoczyć w płatkach owsianych, a w środek wcisnąć owoc z konfitury. Blachę wysmarować margaryną. Ułożyć ciastka i piec w nagrzanym piekarniku. Uważać na odległość pomiędzy ciastkami - bo rosną szybko.

Ja zamiast smalcu dodałam olej kokosowy. Zamiast płatków owsianych wykorzystałam wiórki kokosowe oraz sezam z konfiturą z pomarańczy.

Kategorie przepisów