Porady kulinarne

Jak odświezyć ciasto drożdżowe?

Najlepszym sposobem jest przygotowanie z nich wspaniałych tostów francuskich. Można również przygotować je w prostszy sposób. Kawałki ciasta kroimy w grube kromki tostujemy w tosterze lub na suchej patelni, następnie smarujemy masłem. Na wierzch nakładamy porcję kremu czekoladowego lub miodu. Może też być masło migdałowe albo arachidowe, kilka plasterków banana, truskawki lub borówki.

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

2

Wielkanocna babka maślana z lukrem i kruszonką

imie nazwisko food²
Food Square

2

Prosta babka piaskowa

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

2

Babka drożdżowa

imie nazwisko Gosia17
Wędrówki po kuchni

6

Babka trójkolorowa

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

2

Babka kokosowa (świeża i wilgotna!)

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Babka trzy kolory – najlepsza

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Babka budyniowa

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

1

Babka herbaciana

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

1

Babka

imie nazwisko Ciastkożercy
Ciastkożercy

0

Babka nagietkowo-pomarańczowa

imie nazwisko Gosia17
Wędrówki po kuchni

0

Babka z majonezem

imie nazwisko Rusty fork
Rusty fork