Sałatka z pomidorów, czarnuszki i czosnku
Składniki:
- 50 ml oleju KujawskiegoKujawski LEN + CZARNUSZKA tłoczonego na zimno
- 500 g dojrzałych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 50 g oliwek bez pestek
- sól i pieprz
- 1/2 pęczka koperku
Przygotowanie:
Krok 1
Pomidory pokrój dowolnie na cząstki wielkości kęsa.
Krok 2
Oliwki pokrój na plasterki, a czosnek w cienkie słupki lub drobno. Oprósz czosnek solą.
Krok 3
Pomidory przełóż na talerz, posyp oliwkami, czosnkiem i koperkiem. Dopraw solą, pieprzem i polej olejem Kujawskim Len + Czarnuszka tłoczonym na zimno.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut
Okazja: przystawka/śniadanie
Poziom trudności: łatwe