Śledzie bazyliowe

Śledzie  bazyliowe

Te śledzie spodobały mi się od pierwszego razu i wiedziałam, że zaraz muszę je zrobić. Jeszcze przed zjedzeniem każdemu się podobały a po konsumpcji to już tylko można było usłyszeć "ochy" i "achy". Śledzie są aromatyczne, dość pikantne i bardzo dobre. Na Sylwestra mogą być doskonałą przystawką.

Zdjęcie - Śledzie  bazyliowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Źródło

Składniki:

  • 500 g płatów śledziowych
  • duża garść świeżej bazylii
  • 1 pikantna papryczka
  • 1 cytryna
  • 1 główka czosnku
  • oliwa

Bazylię, papryczkę i czosnek zmiksować z oliwą i przełożyć tym płaty śledziowe. Śledzie powinny stać co najmniej 24 godziny w lodówce.

Smacznego:)

Kategorie przepisów