Lekkie, warzywne spring rolls

Lekkie, warzywne spring rolls

Zdjęcie - Lekkie, warzywne spring rolls - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Lekkie, warzywne spring rolls ze świeżych warzyw. Można wykorzystać ogórka, marchew, kalarepę, seler naciowy, rzodkiewki itp. Idealne na przystawkę czy przekąskę. Cudownie chrupiące! Polecam Wam gorąco!

SKŁADNIKI:
1 kalarepa
1 pęczek młodych marchewek
1 zielony ogórek
1 op. papieru ryżowego

Warzywa obierz i pokrój w długie paski.
Arkusze papieru ryżowego zwilż wodą połóż na desce. Na papierze na środku ułóż warzywa.Boki papieru ryżowego zwiń do środka i dokładnie zawiń w roladkę jak tradycyjne spring rolls.


Smacznego :)


1 spring rolls zawiera średnio:

energia: 32 kcal
białko: 1,1 g
węglowodany: 7,64 g
błonnik: 1,45 g
tłuszcze: 0,15 g
cholesterol: 0 mg



Zdjęcie - Lekkie, warzywne spring rolls - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów