Kopertowe rogaliki z czekoladą

Kopertowe rogaliki z czekoladą
Zdjęcie - Kopertowe rogaliki z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Najprostszy na świecie przepis na rogaliki przerobiony na kopertki z kawałkami czekolady w środku i kremową polewą z białej czekolady na zewnątrz. Bardzo smakowite urozmaicenie…
Najbardziej smakowały dzieciom icon smile Kopertowe rogaliki z czekoladą

SKŁADNIKI:
4,5 szklanki mąki
375 g margaryny do pieczenia
375 g serka homogenizowanego
czekolada: gorzka i mleczna
polewa z białej czekolady

Mąkę, margarynę i serek zagnieść ze sobą. Ciasto podzielić na części i rozwałkować na koło i podzielić na 8 części. Na każdym trójkącie położyć kostkę czekolady i zwijać jak rogaliki zaginając jednak brzegi, by wyszła koperta. Chodzi o to by czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia.

Zdjęcie - Kopertowe rogaliki z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Kopertowe rogaliki z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gotowe kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 minut – muszą mieć złoty kolor.
Rogaliki przestudzić i udekorować polewą z białej czekolady.

Zdjęcie - Kopertowe rogaliki z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Kopertowe rogaliki z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami pf button both Kopertowe rogaliki z czekoladą

Kategorie przepisów