Focaccia z pomidorkami i fetą

Focaccia z pomidorkami i fetą
przepis:

 .

25 dag mąki

2,5 dag  świeżych drożdży

150 ml ciepłej wody

1/2  łyżeczki soli

1/2 łyżeczki cukru

2 łyżki oliwy

pomidorki koktajlowe

płatki papryki suszonej

ser typu feta

czarnuszka

sól morska

Zarobić ciasto drożdżowe. Dodać do niego płatki  suszonej papryki.

Uformować placek, ułożyć na nim plasterki pomidorów i kawałki fety.

Posypać solą i czarnuszką.

Odstawić do wyrośnięcia, a następnie piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 30 min.

Zdjęcie - Focaccia z pomidorkami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Focaccia z pomidorkami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów