Aktualności

  • Wielkanocnie

    Tegoroczne Święta Wielkanocne przywitają nas soczystą zielenią i cudownym wiosennym klimatem. Raczej nie będziemy lepić śniegowych … królików;) Ta wiosenna aura powoduje, że i do kuchni mamy ochotę wprowadzać soczyste kolory. Niech inspiracją na nadchodzące dni będą smakowite propozycje dostępne na stronach zPierwszegoTloczenia.pl. Wśród setek inspiracji znajdziesz pomysły na tradycyjne wielkanocne śniadanie z jajkami, żurami […]

    Dodano 5 kwietnia 2017 | Autor:
  • Ryby – źródło naszego zdrowia

    Zwyczajowo ze spożyciem ryb w Polsce wiążemy piątek. Także czas Wielkiego Postu to dla wielu osób okres wzmożonego spożycia ryb. Niezależnie jednak od powyższego ryby powinny gościć na naszych stołach, co najmniej 2 razy w tygodniu, są bowiem bardzo zdrowe. Co dzięki nim zyskujesz? Są źródłem dobrze przyswajalnego białka, zawierają duże ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. […]

    Dodano 9 marca 2017 | Autor:
  • Tłusty czwartek

    To dzień miliona kalorii, puszystych pączków, słodziutkiego lukru, chrupiących faworków i wyrzutów sumienia z powodu ilości zjedzonych ciastek 😉 Ale to w sumie tylko jeden dzień w roku! Pozwól sobie bez wyrzutów na te słodkości. Najlepiej będzie jak zrezygnujesz z kupnych pączków czy faworków smażonych kilka dni wcześniej i przygotujesz te smaczne ciastka. Wśród ponad […]

    Dodano 22 lutego 2017 | Autor:
  • Walentynki

    Zbliża się 14 lutego, dzień uznawany za Święto Zakochanych. Dla tych wszystkich, którzy swoim najbliższym zechcą wręczyć coś od serca chcemy zaproponować samodzielne przygotowanie upominku. Wybierz się w kulinarną podróż po świecie czekolady, czerwonych serduszek, ciasteczek czy też samodzielnie przygotowanej romantycznej kolacji we dwoje. Zajrzyj po sprawdzone inspiracje na przygotowanie z sercem i od serca […]

    Dodano 2 lutego 2017 | Autor:
  • Zimowe owoce

    U nas mróz szczypie w nos, a w tropikach w pięknym słońcu dojrzewają pomarańcze i mandarynki. Pomarańcze – olbrzymie źródło witaminy C, beta karotenu i witamin z grupy B. Zawierają błonnik pokarmowy, wspomagający przemianę materii. Mandarynki tak jak pomarańcze zawierają mnóstwo witaminy C, lecz tylko one mają nobiletynę – flawonoid, który pomaga zwalczać otyłość, zapobiegać […]

    Dodano 18 stycznia 2017 | Autor:

Ostatnie wpisy