Ryby – źródło naszego zdrowia

Zwyczajowo ze spożyciem ryb w Polsce wiążemy piątek. Także czas Wielkiego Postu to dla wielu osób okres wzmożonego spożycia ryb.
Niezależnie jednak od powyższego ryby powinny gościć na naszych stołach, co najmniej 2 razy w tygodniu, są bowiem bardzo zdrowe. Co dzięki nim zyskujesz? Są źródłem dobrze przyswajalnego białka, zawierają duże ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Ryby to podstawowe źródło jodu w naszej diecie, bardzo bogate źródło witamin z grupy B oraz mikroelementów takich jak: selen, fosfor, potas i magnez.

Serdecznie zachęcamy Was do regularnego spożycia ryb, a po inspiracje zapraszamy na strony zPierwszegoTloczenia.pl 😉
Wśród ponad 1700 przepisów znajdziesz propozycje zarówno na przekąski, jak i obiad i kolację; propozycje na ciepło, jak i zimno; ryby gotowane, pieczone, smażone.
Zapraszamy wszystkich wielbicieli łososi , fanów śledzia, dorsza, halibuta czy makreli.

Wszystkie propozycje na sprawdzone dania z ryb dostępne są TUTAJ

Dodano 9 marca 2017 | Autor:

Ostatnie wpisy