Aktualności

  • Rozpoczynamy sezon na grilla

    Z wielką przyjemnością zaczynamy spędzać czas na świeżym powietrzu. Wszystko wokół się zieleni, temperatura robi się coraz wyższa, zachęcając nas do ściągania kolejnych warstw zimowych ubrań. Z pewną nieśmiałością zaczynamy rozstawiać w naszych ogródkach i na działkach grille. Ponownie na ruszty trafią mięsa i warzywa, a na stoły przepyszne dodatki – sałatki, sosy i pieczywo. […]

    Dodano 15 kwietnia 2016 | Autor:
  • Oleje tłoczone na zimno w ofercie ZT Kruszwica S.A.

    ZT Kruszwica S.A. nie zwalania tempa, jeżeli chodzi o przygotowywanie dla konsumentów nowych ofert produktowych! W marcu b.r. rozpoczęliśmy za pośrednictwem platformy Fooder promocję najnowszych produktów przygotowanych przez spółkę, tj. olejów tłoczonych na zimno (lokowanych w niezwykle smakowitych przepisach na przystawki, sałatki, zupy, dania obiadowe i desery). Oleje Kujawski tłoczone na zimno przygotowano w czterech […]

    Dodano 31 marca 2016 | Autor:
  • Mięsa na wielkanocny stół!

    Tradycyjnie Wielkanoc poprzedza 40- dniowy Wielki post – czas pokuty i ograniczeń w spożyciu wielu potraw w szczególności mięsa. W dawnej Polsce, na czas postu, w wielu domach produkty jak mięso, tłuszcze, czasami cukier, miód i nabiał znikały ze stołów. Podstawą diety był postny żur, ziemniaki, kapusta kwaszona – gotowana i surowa, brukiew, śledzie, chleb. […]

    Dodano 14 marca 2016 | Autor:
  • Wielkanocne zupy

    Wielkanocny posiłek nie odbędzie się bez pysznej zupy. Jedząc tradycyjny wielkanocny obiad (a różnych częściach Polski, także śniadania) nie może zabraknąć: żuru, barszczu białego lub zupy chrzanowej. Te zupy nie obejdą się bez symbolu Świąt Wielkanocnych – jajek, oznaki życia. Przygotowanie żuru i barszczu białego wymaga użycia zakwasu z mąki. Kupisz go bez problemu. Zachęcamy […]

    Dodano 29 lutego 2016 | Autor:
  • Ciasteczka owsiane

    Ciasteczka owsiane – jedne z niewielu zdrowych i pysznych ciastek, które zrobisz samodzielnie (omijając półki sklepowe pełne niezdrowych ciastek – z “E” w roli głównej). Podstawowym składnikiem ciasteczek są płatki owsiane. W formie zmielonej mąki owsianej, bądź rozdrobnione z wyczuwalną strukturą płatka. Ciasteczka owsiane mają mnóstwo zalet. Zrobisz je dość szybko, bez spędzania całego popołudnia […]

    Dodano 10 lutego 2016 | Autor:

Ostatnie wpisy