Addio pomidory, żegnajcie jabłka!

To cóż, że jeść ja będę zupy i tomaty,
Gdy pomnę wciąż wasz świeży miąższ
W te witaminy przebogaty.
Addio pomidory, addio utracone!

– tak żegnał się z pomidorami Kabaret Starszych Panów. Te soczyste owoce znikają z naszej zakładki z daniami sezonowymi. Na szczęście we współczesnych czasach znajdziemy je w asortymencie sklepów spożywczych nawet w środku zimy i nawet jeśli nie będą tak aromatyczne, jak te zrywane prosto z krzaka w środku lata. Pamiętajcie, że zawsze, gdy zatęsknicie, możecie skorzystać z jednego z niemal 500 przepisów na pomidory, które zebraliśmy na zpierwszegotloczenia.pl.

W minionym tygodniu pożegnaliśmy również zakładkę na temat jabłek i gruszek, skrywającą w sumie ponad 1000 przepisów na owoce, które w ostatnich tygodniach stały się elementem politycznej debaty. Jeśli chcecie potraktować jedzenie jabłek jak swój patriotyczny obowiązek, to będzie to obowiązek smaczny jak żaden inny. Dowód? Trzy najpopularniejsze przepisy na potrawy z jabłkami to w tym roku: kokosowa szarlotka z budyniem, mega kruche ciasto ze śliwkami i jabłkami i szarlotka tatrzańska.


Który z nich wypróbujecie jako pierwszy?

Dodano 5 września 2014 | Autor:

Ostatnie wpisy