Szparagi – elegancja w naszej kuchni

Te smaczne warzywa dzięki swojej dostępności coraz śmielej poczynają sobie w naszych kuchniach. Nie są może tanie, ale w sezonie powinny choć raz zagościć w naszych kuchniach.

Przepisów na wykorzystanie szparagów jest wiele. Każdy znajdzie coś dla siebie. Dla początkujących amatorów szparagów proponujemy zajęcie się szparagami zielonymi, które nie wymagają zbyt dużej obróbki.

Co trzeba zrobić?
Wziąć szparag w dwie ręce i go złamać … szparag „wie”, w którym miejscu ma to zrobić 😉 Końcówkę można wykorzystać do przygotowania np. zupy. A tą „lepszą część” poddaj stosownej obróbce.
Może przygotujesz szparagi w boczku lub szynce parmeńskiej / szwardzwaldziej, może w cieście, w sosie holenderskim z jajkiem?
Propozycji jest naprawdę wiele – po ponad 400 smakowitych inspiracji zapraszamy na strony zPierwszegoTloczenia.pl
Mniammmm

Dodano 22 maja 2017 | Autor:

Ostatnie wpisy