Aktualności
-
Polecam Ci do kuchni
Zapewne masz wiele różnych ciekawych przepisów i… często problem, jak szybko znaleźć w nich coś, co pasuje na ten dzień i okazję? Za długo trwa ich przeglądanie, a czasem nawet świetne przepisy gdzieś giną i nie możesz ich szybko znaleźć – co wtedy? Chcesz coś z tym zrobić? Czy chcesz mieć swoje ulubione przepisy: zawsze […]
-
Wiosenne warzywa – rabarbar i szparagi
Wiosenna obfitość warzyw szalenie cieszy wszystkich miłośników kulinariów :). Na pierwszy plan wysuwa się stary i poczciwy rabarbar, i – jeszcze całkiem niedawno ekskluzywne, a dziś już powszechnie dostępne – szparagi. Cieszą obrazki – pól przykrytych włókniną, pod którą w kopczykach rosną szparagi. Polacy przekonują się do nich coraz bardziej – na co zwrócili uwagę producenci […]
-
Zioła w naszej kuchni
Warto zauważyć, trwające już długo, niezwykłe otwarcie naszych kuchni na nowe smaki, co wiąże się z dostępnością niemal wszystkich “wymarzonych” towarów. 30 lat temu nie było tak oczywiste! Siermiężność tamtych czasów wiązała się też z ograniczeniem w powszechnym stosowaniu ziół. Zioła były głównie wykorzystywane w ziołolecznictwie, a nie kulinariach. Podstawowymi ziołami w kuchni były: ziele […]
-
Nowość w serwisie zPierwszegoTloczenia.pl
Czy gotując korzystacie z książek kucharskich, e-booków, serwisu zPierwszegoTloczenia.pl lub Fooder.pl? Na pewno tak:) Wszystkie wymienione nośniki wiedzy kulinarnej korzystały dotychczas ze słowa “pisanego”. Coraz popularniejsza w blogosferze kulinarnej staje się publikacja przepisów w formie kilkuminutowych filmików. Krok po kroku przedstawiają tajniki przygotowania danej potrawy. Jest to niewątpliwie wielkim ułatwieniem gotowania, zwłaszcza dla tzw. “słuchowców” – […]
-
Zielone inspiracje na wiosenny stół
Dłuższe i cieplejsze dni, zielona trawa, kwitnące drzewa i przyroda, która budzi się do życia – to niezawodne oznaki wiosny. Dla nas najprzyjemniejszym dowodem na to, że zima już minęła jest pojawienie się sezonowych produktów – świeżych i kolorowych. Was również zachęcamy do tego, abyście wpuścili wiosnę do swoich kuchni. Jak? Może spróbujecie zagrać z […]