Polędwiczki wieprzowe – propozycja nie tylko na świąteczny obiad

Polędwiczki wieprzowe uważane są za najlepszą cześć tuszy wieprzowej. Polędwiczki są niezwykle delikatne, kruche i soczyste, zawierają minimalną ilość tłuszczu, są źródłem pełnowartościowego białka. Wymagają krótkiej obróbki i smakują wyśmienicie!
Same plusy 🙂
Polędwiczki wieprzowe dają nam niemal nieograniczone możliwości kuchennych “szaleństw“- nadają się do pieczenia, smażenia, duszenia, wędzenia, peklowania czy też marynowania.
Polędwiczki wieprzowe fantastycznie komponują się z sosami na bazie śmietany np. z dodatkiem grzybów, szpinaku, musztardy czy też chrzanu. Są doskonałym składnikiem zwijanych roladek, szaszłyków i sałatek.
Polędwiczki to nie tylko doskonała propozycja na niedzielny czy też świąteczny obiad! Zapraszamy po inspiracje na strony zPierwszegoTloczenia.pl

Dodano 25 stycznia 2016 | Autor:

Ostatnie wpisy