Miodowa słodycz w naszych domach

Za oknami robi się szaro i zimno. Może przykryj się kocem i wypij herbatę słodzoną miodem? Tak, miód osłodzi te listopadowe dni 🙂
Wartości miodu – kulinarne, lecznicze czy kosmetyczne powodują, że powinien on na stałe zagościć w Twoim domu. Miód działa antybakteryjnie, wzmacnia serce, obniża ciśnienie krwi, wspomaga leczenie przeziębień, kłopoty z gardłem, działa nasennie, łagodzi nerwy i pobudza do pracy mózg. Pamiętaj, że obróbka cieplna mu nie służy – traci on wtedy wiele cennych właściwości 🙁

Wróćmy do naszych kuchni. Miód dzięki niezwykłej słodyczy i aromatowi wykorzystuje się do tworzenia dań o różnym charakterze – znajdziesz go nie tylko w deserach i ciastach:) Wykorzystaj go w przygotowaniu pysznych mięs, owoców morza, sałatek czy przetworów.
Po miodowe inspiracje zapraszamy na strony zPierwszegoTloczenia.pl

Dodano 22 listopada 2016 | Autor:

Ostatnie wpisy