Kulinarne inspiracje na Wielkanoc
zPierwszegoTloczenia.pl oddał do Państwa dyspozycji nowe wydanie darmowego e-booka – tym razem z propozycjami potraw na Wielkanoc 2014 roku:).
W e-booku prezentuje się 50 potraw, które doskonale wpisują się w kanon tradycji kulinarnych Wielkanocy, jak też wprowadzają nowe smaki na zbliżające się święta.
Tym razem gotowali z Olejem Kujawskim oraz Palmą z Kruszwicy, a potem fotografowali:
-
Dorota Bigo z bloga www.superstyler.pl/kuchnia
-
Agnieszka i Tomasz Krach z bloga www.nakrachymspodzie.blogspot.com
-
Katarzyna Kusior i Urszula Osadzińska z bloga www.wszedobylskie.blogspot.com
-
Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz z bloga www.gotowaniezpasja.pl
-
Dorota Rożańska z bloga www.ugotujmyto.pl
Propozycje potraw na Wielkanoc to :
-
13 przystawek (m.in. pasztety i jajka w różnych odsłonach),
-
7 zup (w tym staropolski żur oraz zupa chrzanowa),
-
9 sałatek (w których nie zabraknie jajek),
-
11 dań głównych (w tym m.in. schaby faszerowane, kurczaki, ale również tarta a’la świąteczny żur)
-
10 ciast jak mazurki, babki, serniki i inne:)
Mamy nadzieję, że korzystacie Państwo z naszej propozycji i po raz kolejny będziecie czerpać kulinarne inspiracje z publikacji przygotowanej przez serwis zPierwszegoTloczenia.pl
Już dotarły do nas pozytywne opinie użytkowników serwisu:
“Świetna szata graficzna, bardzo fajne nowe przepisy, wykorzystam je napewno w te święta. Piękne zdjęcia, zachęcające do zrobienia przepisów, książka przejrzysta, czytelna, bardzo kolorowa i estetyczna. Wykonaliście Państwo masę dobrej pracy. Fajnie że ktoś myśli żeby innym pomóc w przygotowaniach. Książkę wydrukuję i będą z niej korzystać w przyszłości. Będę polecać ją innym.”
“Chciałbym podziękować za kolejną edycję e-booka Wielkanocnego. Pozycja obowiązkowa przed świętami. Bardzo miła szata graficzna i ładne zdjęcia gotowych dań sprawiają, że już nie mogę się doczekać świąt, a całość bardzo dyskretnie okraszona Państwa produktami.
Szczególnie apetycznie wyglądają „Jajka z trójkolorowym nadzieniem” (…)
“Dziękuję za przepisy, są super. Pozdrawiam i Wesołych świąt”