Ciasteczka owsiane
Ciasteczka owsiane – jedne z niewielu zdrowych i pysznych ciastek, które zrobisz samodzielnie (omijając półki sklepowe pełne niezdrowych ciastek – z “E” w roli głównej).
Podstawowym składnikiem ciasteczek są płatki owsiane. W formie zmielonej mąki owsianej, bądź rozdrobnione z wyczuwalną strukturą płatka.
Ciasteczka owsiane mają mnóstwo zalet. Zrobisz je dość szybko, bez spędzania całego popołudnia w kuchni.
Robiąc je użyj suszonych owoców: rodzynek, śliwek, żurawiny, morel. Unikniesz dzięki temu dosładzania ich cukrem. Dodaj np. ziarna: słonecznika, sezamu czy lnu, a zdrowe ciasteczka zyskają dodatkowe wartości odżywcze.
Ciasteczka owsiane są doskonała formą przekąski na drugie śniadanie do szkoły i pracy.
Zobacz sprawdzone przepisy na przepyszne ciasteczka owsiane !