Dziś przepis na wytrawne muffiny. Tym razem ziołowe z dodatkiem czarnych oliwek. Świetny dodatek do aromatycznych zup - kremów warzywnych. Smaczne bułeczki do pogryzania, kiedy dopadnie nas mały głód. Banalnie proste w przygotowaniu.
Znakomite na obiad, śniadanie, kolację czy też jako przekąska. Wytrawna wersja muffinek zaspokoi głód na długi czas. Ciasto jest lekkie, puszyste i delikatnie kremowe (zapewne przez śmietanę w składzie), co świetnie komponuje się z cięższymi dodatkami typu podsmażony boczek i cebula.
Po obżarstwie pączkowym zapraszam wszystkich na pyszne muffiny z warzywami i serem pleśniowym. Są lekko słodkawe od papryki i wilgotne można podawać z ostrym sosem, lub po prostu lekko przestudzone z piekarnika czy też na zimno. Polecam
Wytrawne serowe babeczki można przyprawić ulubionymi ziołami (oregano, szczypiorek, bazylia), podać z sosami (np. czosnkowym lub dipem pomidorowym), choć i same smakują wyśmienicie, szczególnie jeśli do ich zrobienia użyjecie wyrazistego w smaku sera np. cheddara.