Bigos z kurczakiem w wersji dietetycznej. Daleko mu do bigosu staropolskiego, ale nam bardzo smakowała ta odchudzona wersja. Jest znacznie mniej tłusty, ale dzięki dodatkowi suszonych grzybów i śliwek bardzo aromatyczny. Pierwszą, eksperymentalna próbę odchudzenia bigosu uważam za bardzo smaczną i udaną :)
Wspaniały dodatek do sałtatek, na kanapki, do samodzielnego podjadania, a oliwa, która zostaje ma już tak pyszny smak, że idealnie sprawdza się jak najlepszy sos. Polecam!
Papryke po umyciu pieczemy w piekarniku w celu usuniecia z niej skory. Gdy skorka bedzie popekana mozemy wyciagnac papryke z pieca, przestudzic, sciagnac z niej skorke i pociac w paski.Wszystekie skladniki laczymy razem i doprawiamy do smaku.
Pyszna wigilijna kapusta z grzybami. Bo kapusta mili Państwo, to gwóźdź programu w tym daniu !!! Dobra kapusta, to gwarancja sukcesu. Jeszcze tylko suszone grzybki i można gotować. Najlepiej na dzień przed Wigilią, aby wszystko dobrze się przegryzło.
Ta potrawa to ukłon w stronę zimowych obiadów, takich które muszą rozgrzać, nie wymagając przy tym od nas dużo pracy. To danie, które ma za zadanie wykorzystać resztki z niedzielnego (albo każdego innego) obiadu. Ja jednak lubię je tak bardzo, że często gotuję składniki tylko po to, by móc cieszyć się tym cudowanie zarumienionym plackiem
Na szybką przekąskę polecam dziś ślimaczki z ciasta francuskiego. Szybkie i pożywne smakują same albo jako dodatek do zup kremowych lub nawet do czystego barszczyku. Takie ślimaczki ładnie się prezentują więc polecam je również na imprezy okolicznościowe typu imieniny, urodziny, święta.