Znaleziono 18 przepisów dla wyrażenia: pascha

Pokaż: Wszystkie Ulubione
  • Pascha

    Pascha

    Jaka wyszła? Pyszna :) Kremowa, delikatna, słodka, ale nie przesadnie. Z dużą ilością bakalii. Naprawdę bardzo mi smakowała. Żałuję, że tak późno ją odkryłam. Pascha jest dość syta: z łakomstwa zjadłam dwa kawałki, takie jak na ostatnim zdjęciu, i byłam całkiem najedzona. Jeśli tak jak ja, nigdy nie próbowaliście paschy, zachęcam Was zdecydowanie do jej zrobienia. Warto :)
  • Pascha wielkanocna

    Pascha wielkanocna

    Jeśli nigdy nie jedliście paschy to spróbujcie sobie wyobrazić bardzo delikatną masę z aromatem wanilii, migdałów i skórki pomarańczowej. To najbardziej tradycyjny deser wielkanocny – szkoda, by o nim zapomnieć. Paschę można przygotowywać z twarogu sernikowego, a następnie utrzeć go z żółtkami, śmietaną, cukrem pudrem i masłem. Jednak taka tradycyjna, prawdziwa pascha przygotowywana jest z mleka, na którym robi się własny twaróg – i taką wersję przedstawiam.