Pieczony królik z cebulą

 

W ramach akcji "Gotujemy po polsku-edycjaII" pod patronatem http://zpierwszegotloczenia.pl/  przygotowałam kilka dań, które biorą udział w zabawie przygotowanej przez Irenę i Andrzeja w ich kulinarnym blogu: http://grumko.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5

 

 

Pieczony królik z cebulą

 

1 królik (oprawiony)
3 cebule
listki laurowe
sól
pieprz
przyprawa do mięsa(kamis)
olej


 
Oprawionego królika poporcjować. Natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do mięsa.  Cebule obrać, pokroić w plastry. Królika przełożyć do miski, obłożyć plastrami cebuli, skropić olejem. Wstawić do lodówki  na 12 godź.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać szklanką oleju i 3 łyżkami wody. Dodać 3 listki laurowe. Królika piec w temp. 180 st. przez około 1,5 godziny.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Kuleczki jagnięce z miętą i cz…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

2

Baleron domowy, parzony

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Kotlety mielone z włoskimi orz…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Roladki ze schabu

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

3

Pieczony filet z indyka w miod…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Carbonade flamande

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Przepisy z tych kategorii

2

Kurczak mole poblano

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

3

Polędwiczki wieprzowe zapiekan…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Udka kacze duszone w sosie

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Zapiekana wątróbka indycza

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Pieczony kurczak z nadzieniem…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Schab z ziołowym farszem

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog