Pieczony królik z cebulą

 

W ramach akcji "Gotujemy po polsku-edycjaII" pod patronatem http://zpierwszegotloczenia.pl/  przygotowałam kilka dań, które biorą udział w zabawie przygotowanej przez Irenę i Andrzeja w ich kulinarnym blogu: http://grumko.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5

 

 

Pieczony królik z cebulą

 

1 królik (oprawiony)
3 cebule
listki laurowe
sól
pieprz
przyprawa do mięsa(kamis)
olej


 
Oprawionego królika poporcjować. Natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do mięsa.  Cebule obrać, pokroić w plastry. Królika przełożyć do miski, obłożyć plastrami cebuli, skropić olejem. Wstawić do lodówki  na 12 godź.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać szklanką oleju i 3 łyżkami wody. Dodać 3 listki laurowe. Królika piec w temp. 180 st. przez około 1,5 godziny.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Placek drożdżowy z jagodami i…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Sernik z brzoskwiniami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Jagodzianki z mascarpone

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

2

Obiady czwartkowe #9: Pyzy z m…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Haluszki z białym serem

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Jagodzianki

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Przepisy z tych kategorii

1

Drożdżowy placek bez wyrabiani…

figmara figmara
figowe smaki

1

Jagodzianki z marcepanem

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

2

Paprykarz Szczeciński De Luxe!

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Kompot z czerwonej porzeczki i…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Jagody, jagody, jagody! Pierog…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Puszyste jagodzianki - przepis…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie