Pieczony królik z cebulą

 

W ramach akcji "Gotujemy po polsku-edycjaII" pod patronatem http://zpierwszegotloczenia.pl/  przygotowałam kilka dań, które biorą udział w zabawie przygotowanej przez Irenę i Andrzeja w ich kulinarnym blogu: http://grumko.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5

 

 

Pieczony królik z cebulą

 

1 królik (oprawiony)
3 cebule
listki laurowe
sól
pieprz
przyprawa do mięsa(kamis)
olej


 
Oprawionego królika poporcjować. Natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do mięsa.  Cebule obrać, pokroić w plastry. Królika przełożyć do miski, obłożyć plastrami cebuli, skropić olejem. Wstawić do lodówki  na 12 godź.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać szklanką oleju i 3 łyżkami wody. Dodać 3 listki laurowe. Królika piec w temp. 180 st. przez około 1,5 godziny.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Szybki strogonow wołowy

Dzi Dzi
karmelowy

Pulpety w młodej kapuście

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pulpeciki duszone w młodej ka…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Wieprzowina w sosie sherry z p…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Kotlety z karkówki, panierowan…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Gulasz kataloński

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

2

Ciasto z truskawkami i kruszon…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

8

Ciasto drożdżowe (drożdżówka)…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Wielkopolskie Pyry z gzikiem

Bizneswomen w... Bizneswomen w...
Bizneswoman w kuchni

2

Kruche ciasto z budyniem i rab…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Zwykła zupa kalafiorowa

figmara figmara
figowe smaki

1

Młoda kapusta z mielonym mięse…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone