Pieczony królik z cebulą

 

W ramach akcji "Gotujemy po polsku-edycjaII" pod patronatem http://zpierwszegotloczenia.pl/  przygotowałam kilka dań, które biorą udział w zabawie przygotowanej przez Irenę i Andrzeja w ich kulinarnym blogu: http://grumko.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5

 

 

Pieczony królik z cebulą

 

1 królik (oprawiony)
3 cebule
listki laurowe
sól
pieprz
przyprawa do mięsa(kamis)
olej


 
Oprawionego królika poporcjować. Natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do mięsa.  Cebule obrać, pokroić w plastry. Królika przełożyć do miski, obłożyć plastrami cebuli, skropić olejem. Wstawić do lodówki  na 12 godź.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać szklanką oleju i 3 łyżkami wody. Dodać 3 listki laurowe. Królika piec w temp. 180 st. przez około 1,5 godziny.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Rolowana pieczeń z boczku

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Barszcz biały na zakwasie

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

3

Najlepsza grochówka. Co zdrowe…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Sałatka jarzynowa

A_SE A_SE
Shabbyeat

2

Kluski śląskie II

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

4

Szarlotka kisielowa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Libańskie pierożki drożdżowe z…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Kotlet teriyaki z ananasem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Rolowana pieczeń z boczku

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Tartinki z pastą z gotowanego…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Ziemniaki faszerowane chilli c…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Szaszłyki z karkówki w marynac…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny