Pieczony królik z cebulą

 

W ramach akcji "Gotujemy po polsku-edycjaII" pod patronatem http://zpierwszegotloczenia.pl/  przygotowałam kilka dań, które biorą udział w zabawie przygotowanej przez Irenę i Andrzeja w ich kulinarnym blogu: http://grumko.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5

 

 

Pieczony królik z cebulą

 

1 królik (oprawiony)
3 cebule
listki laurowe
sól
pieprz
przyprawa do mięsa(kamis)
olej


 
Oprawionego królika poporcjować. Natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do mięsa.  Cebule obrać, pokroić w plastry. Królika przełożyć do miski, obłożyć plastrami cebuli, skropić olejem. Wstawić do lodówki  na 12 godź.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać szklanką oleju i 3 łyżkami wody. Dodać 3 listki laurowe. Królika piec w temp. 180 st. przez około 1,5 godziny.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

3

Pikantne udka kurczaka w chrup…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Golonka w piwie z ziemniakami…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Tikka Masala z jagnięciną

Dzi Dzi
karmelowy

1

Kaszanka elegancko ...

Laura Laura
Cafe Babilon

Biała kiełbasa pieczona z cebu…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Kotlety z indyka w amarantusow…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

Golonka w piwie z ziemniakami…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

1

Kotlety z selera w panierce z…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Tikka Masala z jagnięciną

Dzi Dzi
karmelowy

Pomidorowe pęczotto z marynowa…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Biała kiełbasa pieczona z cebu…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

3

Placuszki z selera

figmara figmara
figowe smaki