Zupa warzywna z kaszą bulgur

Zupa warzywna z kaszą bulgur
Zdjęcie - Zupa warzywna z kaszą bulgur - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 50
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 40 minuty

Pyszna, lekka zupa, pełna warzyw, mięsa i cudownej kaszy bulgur.  Główny smak tej zupy to kukurydza oraz seler naciowy. Można podać bez śmietanki, ja jednak odrobinę lubię. Polecam:)

Składniki Instrukcje

W garnku zagotować ok. 3-4 l wody. Włożyć umyte i oczyszczone udko. Dodać odrobinę soli, marchewkę pokrojoną w kostkę i gotować ok. 30 min. Następnie dodać pokrojone w paseczki łodygi selera. Jeśli udko jest miękkie można już wyjąć i obrać mięso. Do zupy dodać przepłukana kaszę bulgur i gotować ok. 10 min. Następnie dodać osączoną kukurydzę oraz obrane mięso z kurczaka. Wlać śmietankę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę posypaną posiekaną natką pietruszki.

Smacznego:)

Zdjęcie - Zupa warzywna z kaszą bulgur - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów