Zupa solferino

Zupa solferino oj bardzo dobra zupa niebezpiecznie dobra :)

składniki

2 kostki bulionowe warzywny,
1 Por biała część,
4 szt ziemniaki,
1 puszka groszku zielonego,
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka cukru
pieprz,
2 żółtka,
1 śmietana mała 18 lub 22 %

Do ok 2 litrów wody wkładamy pokrojonego pora i pokrojone w kosteczkę ziemniaki . Dodajemy kostki bulionowe i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i zielony groszek . Zagotowujemy . Doprawiamy sola cukrem i pieprzem do smaku. Żółtka wymieszać z śmietaną dodać troszkę ciepłego wywaru dobrze wymieszać i zaciągnąć zupę . Zagotować


Przepisy z tych kategorii

2

Chłodnik kresowy

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Krajanka rabarbarowa

Tyna Tyna
In cooking we trust

1

Paluszki serowe w sosie koperk…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Talarki ziemniaczane z czosnki…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Makaron z bobem i wędzonym ser…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Marokańskie krokieciki briouat…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

Pomidorowa zupa z soczewicą i…

figmara figmara
figowe smaki

1

Chłodnik z pieczonych buraków

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Zupa z warzywami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Kremowa zupa z pieczonego kala…

Dzi Dzi
karmelowy

Chłodnik litewski (z botwiną)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Egipska zupa z botwinki

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog