Zupa solferino

Zupa solferino oj bardzo dobra zupa niebezpiecznie dobra :)

składniki

2 kostki bulionowe warzywny,
1 Por biała część,
4 szt ziemniaki,
1 puszka groszku zielonego,
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka cukru
pieprz,
2 żółtka,
1 śmietana mała 18 lub 22 %

Do ok 2 litrów wody wkładamy pokrojonego pora i pokrojone w kosteczkę ziemniaki . Dodajemy kostki bulionowe i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i zielony groszek . Zagotowujemy . Doprawiamy sola cukrem i pieprzem do smaku. Żółtka wymieszać z śmietaną dodać troszkę ciepłego wywaru dobrze wymieszać i zaciągnąć zupę . Zagotować


Przepisy z tych kategorii

Sernik na Wielkanoc

upl upl
Niebo w gębie

4

Wielkanocne śniadanie - awokad…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

2

Babka czekoladowo-migdałowa

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

1

Domowe sosy do mięs: majonez,…

Dorota Dorota
SuperStyler

Cykoria z jajkiem

Na krachym spodzie Na krachym spodzie
Na krachym spodzie

Jajka faszerowane. Na Wielkano…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Przepisy z tych kategorii

5

Spaghetti carbonara

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

5

Włoski sernik na zimno czyli T…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

2

Kuchnia włoska. Spaghetti alla…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

3

Grissini

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

7

Cytrynowe pesto z pietruszki

A_SE A_SE
Shabbyeat

25

Lasagne z mięsem / Lazania

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko