Zupa solferino

Zupa solferino oj bardzo dobra zupa niebezpiecznie dobra :)

składniki

2 kostki bulionowe warzywny,
1 Por biała część,
4 szt ziemniaki,
1 puszka groszku zielonego,
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka cukru
pieprz,
2 żółtka,
1 śmietana mała 18 lub 22 %

Do ok 2 litrów wody wkładamy pokrojonego pora i pokrojone w kosteczkę ziemniaki . Dodajemy kostki bulionowe i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i zielony groszek . Zagotowujemy . Doprawiamy sola cukrem i pieprzem do smaku. Żółtka wymieszać z śmietaną dodać troszkę ciepłego wywaru dobrze wymieszać i zaciągnąć zupę . Zagotować


Przepisy z tych kategorii

Czekoladowy hummus

Laura Laura
Cafe Babilon

Makaron z jarmużowym pesto i c…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

1

Marynowane ogórki w occie z br…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Sos pomidorowy – przetwory 201…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Dynia piżmowa z szałwią i fetą

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Pasta z fasoli

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Bakłażany z sosem maślankowym…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Polędwiczki wieprzowe w pistac…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

5

Gulasz z fasolki szparagowej z…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

6

Pasztet z cukinii

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Tarta z grillowanymi warzywami

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Muffiny jeżynowe

Na krachym spodzie Na krachym spodzie
Na krachym spodzie