Zupa marchewkowo-pomarańczowa

Zupa marchewkowo-pomarańczowa
Zdjęcie - Zupa marchewkowo-pomarańczowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 15minuty

Ostatnio rozsmakowałam się w zupach kremowych.  Osobiście nię lubię zup o konsystencji budyniu, dlatego moje kremy są zazwyczaj rzadsze niż większości osób. Gęstość reguluję bulionem lub innym płynem, w zależności od składników. Zazwyczaj zupy kremowe podaję z grzankami lub kruchymi paluszkami ale moja dzisiejsza kompozycja smakowa wykluczyła raczej jakiekolwiek dodatki dlatego musiała być rzadka i  podana została w formie do picia. Można oczywiście przyrządzić wersję bardziej gęstą.

Składniki Instrukcje

W garnku rozpuścić masło. Dodać pokrojonego pora, startą marchewkę i  imbir oraz czosnek i papryczkę chilli. Wszystko razem przesmażyć, wlać bulion oraz wyciśnięty sok z pomarańczy. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 15 min. Zupę zmiksować na pożądana konsystencję, gęstość regulować według własnego uznania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Zupa marchewkowo-pomarańczowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów