ZUPA JARZYNOWA
Dzisiaj zupka jarzynowa.Za oknem szaro,zimno więc zjedzmy zupkę rozgrzewającą,kolorową i pełną witamin.
Składniki:
- skrzydło z indyka
- 2 szt.marchewki
- 1 szt. małej pietruszki
- pół małego selera
- parę różyczek brokuł / kalafiora
- 4 szt.ziemniaków
- kawałek pora
- łyżka masła
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- ziele angielskie
- 3 liście laurowe
- sól,czarny pieprz
Dodałam również zielone części pora.
Gotowałam około 30 minut.W międzyczasie pokroiłam w drobną kostkę marchew,pietruszkę i selera.
Podsmażyłam warzywa na maśle.
Wrzuciłam je do garnka.Posoliłam i dodałam pieprz.
Wyjęłam skrzydło,liście i ziele angielskie.Po około 10 minutach dodałam brokuły.
Następnie pokrojonego pora.
Czas na pokrojone ziemniaki.
Dodałam koncentrat pomidorowy.
Pokroiłam i dodałam do zupy mięso ze skrzydła.
Można podawać z łyżką śmietany i posypać koperkiem bądź natką pietruszki.Smacznego!