Zupa gulaszowa z ciemnym piwem

Zupa gulaszowa z ciemnym piwem

Koniec lutego zbliża się wielkimi krokami, a wiosny za oknami jak nie było tak nie ma…

Żeby łatwiej było nam znieść kolejny miesiąc zimna, polecam tę rozgrzewającą zupę, gęstą od warzyw, z dużymi kawałkami mięsa, ze smakiem wzmocnionym szklanką ciemnego portera.

Owinięta kocem, w ciepłych skarpetach delektuję się miseczką esencjonalnej zupy.

Z takim wyposażeniem przetrwam najdłuższą nawet zimę!

Zdjęcie - Zupa gulaszowa z ciemnym piwem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Zupa gulaszowa z ciemnym piwem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Zupa gulaszowa z ciemnym piwem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Zupa gulaszowa z ciemnym piwem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa gulaszowa z ciemnym piwem

Agata, 19 lutego 2010

Zdjęcie - Zupa gulaszowa z ciemnym piwem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa pokroić w małą kostkę (aby zupę wygodnie się jadło). Mięso pokroić na sześciany o ok. 1,5 cm boku. Oprószyć mąką, smażyć na rozgrzanym oleju aż mięso lekko się zarumieni. Przełożyć do garnka w którym będzie gotowała się zupa. Na tej samej (nie umytej!) patelni rozgrzać jeszcze odrobinę oleju i smażyć partiami warzywa i czosnek. Połączyć z mięsem. Na patelnię wlać szklankę piwa, podgrzać i "zdrapać" z niej resztki po smażeniu mięsa i warzyw. Wlać do garnka. Dodać przecier pomidorowy,kminek, kolendrę oraz tyle wody, alby przykrywała wszystkie składniki. Gdy zupa zawrze- doprawić Bulionetką oraz solą i pieprzem do smaku. Zupę gotować na wolnym ogniu aż do miękkości mięsa (ok. 2-3 godzin).

Kategorie przepisów