Zupa dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym

Zupa dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym
przepis:

 .

ok. 0,5  kg dyni Hokkaido

kawałek świeżego imbiru (ok. 2 cm)

100 ml mleka kokosowego

1 ząbek czosnku

1 szalotka

sól, pieprz, szczypta chili

2 łyżki oleju

 .

Z

Z dyni usunąć pestki. Pokroić ją na kawałki.

Szalotkę, czosnek  i imbir posiekać drobno.

Olej rozgrzać  w garnku, dodać imbir, czosnek i szalotkę. Zeszklić, a następnie dodać kawałki dyni, podlać wodą (ok. 1 l). Gotować do miękkości.

Zupę zmiksować dokładnie w blenderze, dodać mleko kokosowe, przyprawić solą, pieprzem i chili.



Zdjęcie - Zupa dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów