Zrazy w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie po raz kolejny..pieczarki smażone na smalczyku z ziołami dużo zyskały na smaku..a gotowe zrazy były pyszne.
- schab, polędwica
- 50 dkg pieczarek
- 1 cebula
- 1-2 łyżki Smakowitej Pajdy
- puszka pomidorów
- sól,pieprz, wegeta
- mąka
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na smalczyku. Dodać pokrojone pieczarki [ kilka zostawić]. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą.Na każdy plaster mięsa nakładać podsmażone pieczarki i zwijać roladki. Spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć do gotującego się bulionu , dodać pomidory z puszki, pokrojone pieczarki i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.