Zraziki z kaszy jaglanej z kukurydzą
            - SKŁADNIKI:
 - - kasza jaglana - 1 szkl
 - - cebula - 1 szt
 - - kukurydza - 80 g
 - - mąka - 2 łyżki
 - - jajko - 1 szt
 - - sól - 1 łyżeczka
 - - pieprz - 1 szczypta
 - - kurkuma - 1 szczypta
 - - curry - 1 szczypta
 - - bulion - 250 ml
 - - olej do smażenia
 
Dziś mam dla Was przepis z kaszy jaglanej , którą taki bardzo lubię.
Robiłam już GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ oraz KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ.
Były też przepyszne KOPYTKA Z KASZY JAGLANEJ.
A dziś ma dla Was przepis na zrazy / frykadelki.
Można jeść je solo lub podać z ulubionym sosem np. śmietanowym.Są świetnym pomysłem na szybki , bezmięsny obiad!
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Kaszę jaglaną gotujemy ok. 20 minut w bulionie , odcedzamy , studzimy,
 
Cebule drobniutko siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach oleju.
 
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
 
Kaszę wkładamy do miski ,  dodajemy podsmażoną cebulkę i kukurydzę.
 
Wbijamy jajko.
 
Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.
 
Doprawiamy solą , pieprzem , curry i kurkumą.
 
Jeśli lubimy bardziej ostre może śmiało dodać jeszcze szczyptę chili – ja tak zrobiłam.
 
Wszystko razem jeszcze raz dokładnie mieszamy.
 
W rękach wyrabiamy niewielkie zraziki.
 
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju.Podajemy gorące!