Ziemniaki smażone z białą fasolą i czosnkiem

Pyszny i łatwy przepis na ziemniaki z patelni smażone z fasolą, czosnkiem i chili.
Składniki:
- około 500g ziemniaków, obranych i pokrojonych w niewielką kostkę
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 1/2-1 papryczka chili, posiekana, bez nasionek
- 2 łyżki oliwy
- 1 puszka fasoli w sosie pomidorowym
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz i sok z cytryny do smaku
Przepis na smażone ziemniaki
Krok 1.
- Na większej, żeliwnej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie dodać posiekany czosnek oraz papryczkę chili. Pod koniec smażenia dodać fasolę z puszki z sosem pomidorowym - smażyć, aż ziemniaki będą miękkie w środku. Potrawę doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z posiekaną natką pietruszki.
Miłego gotowania!