Ziemniaki otulone boczkiem

Składniki:
- 1 kg niewielkich młodych ziemniaków
- 200-250 g pokrojonego w cieniutkie plastry boczku
- 90 ml marynaty grillowej Kujawski – ostra papryka z tego przepisu
Przygotowanie:
Ziemniaki wyszorować, większe przekroić na połówki, małe zostawić w całości. Włożyć do wrzątku, gotować przez ok. 10 minut, odcedzić. Wymieszać z marynatą Kujawski ostra papryka przygotowaną z tego przepisu, odstawić do wystudzenia.
Wystudzone ziemniaki owijać pojedynczo plastrami boczku. Ułożyć na tacce do grillowania, posmarować pozostałą w garnku marynatą.
Piec na grillu przez 15-20 minut, do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a boczek przypieczony.
Podawać samodzielnie, np. z dipem rzodkiewkowym, lub jako dodatek do innych dań.
Przepis przygotowała autorka bloga pelnytalerz.com