Ziemniaczane róże - szybka przekąska

Ziemniaczane róże - szybka przekąska
Zdjęcie - Ziemniaczane róże - szybka przekąska - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Co dzisiaj kuchnia serwuje? Ziemniaczne róże ! Bardzo ciekawa propozycja podania zwykłych ziemniaków. Chrupiące różyczki oczarują każdego, bo tak podanych ziemniaków nic nie przebije.
Samo przygotowanie jest dziecinne proste. By przygotować tą czarującą przekąskę potrzebujesz dwóch składników: ziemniaków i plastrów wędzonego boczku lub bekonu. Do dzieła!

Składniki:
Zdjęcie - Ziemniaczane róże - szybka przekąska - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiziemniaki
surowy wędzony boczek w plastrach
olej
sól, pieprz

Przygotowanie:
    Zdjęcie - Ziemniaczane róże - szybka przekąska - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • ziemniaki pokroić na mandolinie w cienkie plasterki. Muszą być elastyczne, by dały się zrolować
  • rozłożyć płasko plasterki boczku i układać pokrojone ziemniaki wzdłuż plastra tak, by wzajemnie zachodziły na siebie. Plasterki ziemniaków przy pomocy pędzla posmarować cienko olejem, oprószyć solą i pieprzem i zwijać wzdłuż całej długości plastra boczku
  • różyczki ziemniaczane układać w mufinkowej foremce. Dołki przedtem lekko natłuścić. Piec w 200`C 20 minut do zrumienienia brzegów ziemniaka
SMACZNEGO !

Zdjęcie - Ziemniaczane róże - szybka przekąska - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów