Zielona zupa tajska z kurczakiem
            
                                
                                                            
                                    
                                
                                                            
                                    
                                
                                                            
                                    
                                
                                                            
                                    
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        - 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
 - 450 g piersi z kurczaka
 - 300 g brokuła
 - 200 ml mleczka kokosowego
 - 150 g zielonej fasolki szparagowej
 - 150 g zielonego groszku
 - 70 g cebuli
 - 30 ml oleju Kujawski z czosnkiem i bazylią
 - 2 łyżki sosu rybnego
 - 1 łyżka zielonej pasty curry
 - 1 limonka
 - świeża kolendra