Żeberka w sosie własnym

Oj dawno nie było nic tłustego. Jestem na diecie , więc kuchnię omijam szerokim łukiem . Co nie znaczy, że zaprzestałam gotować dla rodziny:) Dzisiaj apetyczne, aromatyczne i tłuste mięcho.

Żeberka w sosie własnym

1 kg żeberek wieprzowych

2 cebule

sól,pieprz

2 ząbki czosnku

papryka słodka

2 listki laurowe

przyprawa do wieprzowiny

mąka

olej

Żeberka nafaszerować przyprawami i odstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przesmażyć pokrojoną w plastry cebulę z przetartym czosnkiem.

Żeberka obtoczyć w mące i zapiec z dwóch stron na patelni. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć przesmażoną cebulą i czosnkiem. Wlać tłuszcz,który nam został. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do miękkości.

 

i jeszcze jedno ujęcie:

 

Przepisy z tych kategorii

7

Polędwiczka wieprzowa marynowa…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

8

Pieczeń z łopatki marynowanej…

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

5

Pieczona szynka wieprzowa

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Keks królewski

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

3

Śledziowe trio - czyli śledzie…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Aillade i marynowany łosoś. Kl…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Przepisy z tych kategorii

2

Krokiety z mięsem mielonym

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Tymiankowe rillettes z gęsi z…

Kasia Kasia
Pełny talerz

2

Łopatka w sosie paprykowym

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Pierogi z kaszą jęczmienną i o…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Polędwiczka w sosie z zieloneg…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

7

Polędwiczka wieprzowa faszerow…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary