Żeberka w sosie własnym

Oj dawno nie było nic tłustego. Jestem na diecie , więc kuchnię omijam szerokim łukiem . Co nie znaczy, że zaprzestałam gotować dla rodziny:) Dzisiaj apetyczne, aromatyczne i tłuste mięcho.

Żeberka w sosie własnym

1 kg żeberek wieprzowych

2 cebule

sól,pieprz

2 ząbki czosnku

papryka słodka

2 listki laurowe

przyprawa do wieprzowiny

mąka

olej

Żeberka nafaszerować przyprawami i odstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przesmażyć pokrojoną w plastry cebulę z przetartym czosnkiem.

Żeberka obtoczyć w mące i zapiec z dwóch stron na patelni. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć przesmażoną cebulą i czosnkiem. Wlać tłuszcz,który nam został. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do miękkości.

 

i jeszcze jedno ujęcie:

 

Przepisy z tych kategorii

6

Polędwiczka wieprzowa marynowa…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

8

Pieczeń z łopatki marynowanej…

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

5

Pieczona szynka wieprzowa

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

1

Chleb pszenno-żytni na zakwasi…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Drożdżowiec z jabłkami

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Kurcze pieczone - najprostszy…

Laura Laura
Cafe Babilon

Przepisy z tych kategorii

Węgierska zupa gulaszowa

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Drożdżówka dyniowa

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Babka czekoladowa z kandyzowan…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Dyniowe ślimaczki drożdżowe

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Paprykarz do słoików

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Słodkie rogaliki z dodatkiem z…

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie