Żeberka w sosie własnym

Oj dawno nie było nic tłustego. Jestem na diecie , więc kuchnię omijam szerokim łukiem . Co nie znaczy, że zaprzestałam gotować dla rodziny:) Dzisiaj apetyczne, aromatyczne i tłuste mięcho.

Żeberka w sosie własnym

1 kg żeberek wieprzowych

2 cebule

sól,pieprz

2 ząbki czosnku

papryka słodka

2 listki laurowe

przyprawa do wieprzowiny

mąka

olej

Żeberka nafaszerować przyprawami i odstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przesmażyć pokrojoną w plastry cebulę z przetartym czosnkiem.

Żeberka obtoczyć w mące i zapiec z dwóch stron na patelni. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć przesmażoną cebulą i czosnkiem. Wlać tłuszcz,który nam został. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do miękkości.

 

i jeszcze jedno ujęcie:

 

Przepisy z tych kategorii

6

Polędwiczka wieprzowa marynowa…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

8

Pieczeń z łopatki marynowanej…

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

5

Pieczona szynka wieprzowa

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

1

Kruche babeczki z kremem czeko…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Ślimaczki z czekośliwką

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Ciasteczka stempelki

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Przepisy z tych kategorii

Bucatini all'Amatriciana

Kasia Kasia
Pełny talerz

Makaron z cukinią, boczkiem i…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

2

Kotlety mielone z marchewką

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Żeberka wieprzowe z coca colą…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Melon z podsuszaną szynką

Jemto Jemto
JEMTO

4

Szaszłyki z wątróbki

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog