Żeberka w sosie własnym

Oj dawno nie było nic tłustego. Jestem na diecie , więc kuchnię omijam szerokim łukiem . Co nie znaczy, że zaprzestałam gotować dla rodziny:) Dzisiaj apetyczne, aromatyczne i tłuste mięcho.

Żeberka w sosie własnym

1 kg żeberek wieprzowych

2 cebule

sól,pieprz

2 ząbki czosnku

papryka słodka

2 listki laurowe

przyprawa do wieprzowiny

mąka

olej

Żeberka nafaszerować przyprawami i odstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przesmażyć pokrojoną w plastry cebulę z przetartym czosnkiem.

Żeberka obtoczyć w mące i zapiec z dwóch stron na patelni. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć przesmażoną cebulą i czosnkiem. Wlać tłuszcz,który nam został. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do miękkości.

 

i jeszcze jedno ujęcie:

 

Przepisy z tych kategorii

6

Polędwiczka wieprzowa marynowa…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

8

Pieczeń z łopatki marynowanej…

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

5

Pieczona szynka wieprzowa

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Boeuf Stroganow // strogonow

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Domowa pasztetowa pieczona

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Zupa z pieczonej dyni hokkaido

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

1

Binenstich mit Apfelfülung

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kanapka prosto z pieca

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Wytrawny sernik na zimno

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Orkiszowa bagietka-szybka i ła…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Tiramisu gruszkowe

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

2

Rolada z wafla bez pieczenia

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera