Żeberka w sosie własnym

Oj dawno nie było nic tłustego. Jestem na diecie , więc kuchnię omijam szerokim łukiem . Co nie znaczy, że zaprzestałam gotować dla rodziny:) Dzisiaj apetyczne, aromatyczne i tłuste mięcho.

Żeberka w sosie własnym

1 kg żeberek wieprzowych

2 cebule

sól,pieprz

2 ząbki czosnku

papryka słodka

2 listki laurowe

przyprawa do wieprzowiny

mąka

olej

Żeberka nafaszerować przyprawami i odstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przesmażyć pokrojoną w plastry cebulę z przetartym czosnkiem.

Żeberka obtoczyć w mące i zapiec z dwóch stron na patelni. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć przesmażoną cebulą i czosnkiem. Wlać tłuszcz,który nam został. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do miękkości.

 

i jeszcze jedno ujęcie:

 

Przepisy z tych kategorii

7

Polędwiczka wieprzowa marynowa…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

8

Pieczeń z łopatki marynowanej…

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

5

Pieczona szynka wieprzowa

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Schab z kiszona kapustą, fasze…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Polędwiczka w tajskim sosie z…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Salmorejo cordobés

food² food²
Food Square

Przepisy z tych kategorii

Pyszna polędwica łososiowa wę…

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

3

Schab zapiekany z mozzarellą

Dzi Dzi
karmelowy

3

Szakszuka czyli wielki letni b…

Smakowite Jadło Smakowite Jadło
Smakowite Jadło

Kawowy schab z ananasem

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Obiady czwartkowe #13: Wiśniow…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

4

Chińskie pierożki Jiaozi gotow…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny