Żeberka w sosie własnym

Oj dawno nie było nic tłustego. Jestem na diecie , więc kuchnię omijam szerokim łukiem . Co nie znaczy, że zaprzestałam gotować dla rodziny:) Dzisiaj apetyczne, aromatyczne i tłuste mięcho.

Żeberka w sosie własnym

1 kg żeberek wieprzowych

2 cebule

sól,pieprz

2 ząbki czosnku

papryka słodka

2 listki laurowe

przyprawa do wieprzowiny

mąka

olej

Żeberka nafaszerować przyprawami i odstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przesmażyć pokrojoną w plastry cebulę z przetartym czosnkiem.

Żeberka obtoczyć w mące i zapiec z dwóch stron na patelni. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć przesmażoną cebulą i czosnkiem. Wlać tłuszcz,który nam został. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do miękkości.

 

i jeszcze jedno ujęcie:

 

Przepisy z tych kategorii

6

Polędwiczka wieprzowa marynowa…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

8

Pieczeń z łopatki marynowanej…

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

5

Pieczona szynka wieprzowa

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

1

Schab ze słoika w pikantnej pa…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Tort ferrero rocher, najlepszy…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Kruche babeczki z burakowym pe…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Przepisy z tych kategorii

Ciasto ze szpinakiem i kremowy…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Kruszonka z jabłkami i malinam…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Chlebek dyniowo - cytrynowy

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Ciasto waniliowe z żurawiną

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Ciasto dyniowe – najlepsze i n…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Pasztet jarzynowy

Olerek Olerek
ola-w-kuchni