Żeberka w sosie własnym

Oj dawno nie było nic tłustego. Jestem na diecie , więc kuchnię omijam szerokim łukiem . Co nie znaczy, że zaprzestałam gotować dla rodziny:) Dzisiaj apetyczne, aromatyczne i tłuste mięcho.

Żeberka w sosie własnym

1 kg żeberek wieprzowych

2 cebule

sól,pieprz

2 ząbki czosnku

papryka słodka

2 listki laurowe

przyprawa do wieprzowiny

mąka

olej

Żeberka nafaszerować przyprawami i odstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przesmażyć pokrojoną w plastry cebulę z przetartym czosnkiem.

Żeberka obtoczyć w mące i zapiec z dwóch stron na patelni. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć przesmażoną cebulą i czosnkiem. Wlać tłuszcz,który nam został. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do miękkości.

 

i jeszcze jedno ujęcie:

 

Przepisy z tych kategorii

6

Polędwiczka wieprzowa marynowa…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

8

Pieczeń z łopatki marynowanej…

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

5

Pieczona szynka wieprzowa

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

1

Pyszne ciasto z migdałami oraz…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

1

Chlebek pita z patelni

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Apelkold – nektar ze świeżych…

Jemto Jemto
JEMTO

Przepisy z tych kategorii

2

Schab z wiśniami

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Spaghetti z porem i sosem z mo…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Zupa - krem z bobu z chorizo

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Omlet z ziołami i kiełbasą cho…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Schab z ziołowym farszem

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Croissant z chorizo, pesto z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu