Żeberka w sosie własnym

Oj dawno nie było nic tłustego. Jestem na diecie , więc kuchnię omijam szerokim łukiem . Co nie znaczy, że zaprzestałam gotować dla rodziny:) Dzisiaj apetyczne, aromatyczne i tłuste mięcho.

Żeberka w sosie własnym

1 kg żeberek wieprzowych

2 cebule

sól,pieprz

2 ząbki czosnku

papryka słodka

2 listki laurowe

przyprawa do wieprzowiny

mąka

olej

Żeberka nafaszerować przyprawami i odstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przesmażyć pokrojoną w plastry cebulę z przetartym czosnkiem.

Żeberka obtoczyć w mące i zapiec z dwóch stron na patelni. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć przesmażoną cebulą i czosnkiem. Wlać tłuszcz,który nam został. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do miękkości.

 

i jeszcze jedno ujęcie:

 

Przepisy z tych kategorii

6

Polędwiczka wieprzowa marynowa…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

8

Pieczeń z łopatki marynowanej…

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

5

Pieczona szynka wieprzowa

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Polędwiczki wieprzowe w pistac…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

5

Gulasz z fasolki szparagowej z…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

5

Gyros z karkówki i przepis na…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Spaghetti z ostrym sosem i jar…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

1

Pieczona kukurydza w boczku z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Domowy pasztet wieprzowo-cielę…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

3

Zapiekanka z bakłażana z szyn…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

2

Cukinia faszerowana mięsem i k…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

4

Stromboli

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże