Zdrowe przekąski. Trufle z awokado.

Szykuje Wam się wieczór filmowy, serialowy albo po prostu wiecie, że będziecie mieć ochotę na coś słodkiego?Te trufelki przygotujecie bardzo szybko i prawdopodobnie nie będziecie musieli iść do sklepu by kupić potrzebne składniki :)
Zrobicie je w chwilę, dacie do zamrażalnika na 30min, obtoczycie w kakao, schłodzicie w zamrażarce z 10min i gotowe :)
Możecie je też trzymać w lodówce, ale uważajcie bo są miękkie więc polecam zjeść w jeden wieczór.

Składnik na 8-10sztuk:
1 dojrzałe awokado
1/3 tabliczki czekolady (74-85% kakao)
1 łyżka miodu
Szczypta cynamonu
mała łyżeczka słodkiego rumu (opcjonalnie)
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Dojrzałe awokado rozgnieść widelcem bardzo dokładnie, dodać miód, cynamon, rum i roztopioną czekoladę. Wszystko bardzo dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masę włożyć do zamrażalnika na ok 30min. Wyjąć i formować małe kuleczki, które należy obtoczyć w kakao. Gotowe kuleczki schłodzić jeszcze przez ok 10min w zamrażalniku. Gotowe :)
Smacznego :)
Zrobicie je w chwilę, dacie do zamrażalnika na 30min, obtoczycie w kakao, schłodzicie w zamrażarce z 10min i gotowe :)
Możecie je też trzymać w lodówce, ale uważajcie bo są miękkie więc polecam zjeść w jeden wieczór.

Składnik na 8-10sztuk:
1 dojrzałe awokado
1/3 tabliczki czekolady (74-85% kakao)
1 łyżka miodu
Szczypta cynamonu
mała łyżeczka słodkiego rumu (opcjonalnie)
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Dojrzałe awokado rozgnieść widelcem bardzo dokładnie, dodać miód, cynamon, rum i roztopioną czekoladę. Wszystko bardzo dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masę włożyć do zamrażalnika na ok 30min. Wyjąć i formować małe kuleczki, które należy obtoczyć w kakao. Gotowe kuleczki schłodzić jeszcze przez ok 10min w zamrażalniku. Gotowe :)
Smacznego :)