Resztki wędlin, kawałek sera , ciasto drożdżowe ...i pizzerinki gotowe.
- 500 g mąki
 
- 1 szkl.mleka
 
- 2 łyżki oleju
 
- 1 duże jajko
 
- zioła prowansalskie
 
- 20 g świeżych drożdży
 
- 1 łyżeczka cukru
 
- 1/2 łyżeczki soli
 
- dodatki: ketchup, kiełbasa, ser żółty
 
Mąkę wsypać do miski, na środku zrobić dołeczek i wkruszyć drożdże , posypać cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Posmarować ketchupem, ułożyć  kiełbaskę, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i  układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę do 200-210°C i piec jeszcze kilka minut, aż ciasto będzie ładnie zrumienione. Pod koniec pieczenia można dodatkowo jeszcze posypać po wierzchu serem.