Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z fasoli i oliwek

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

1

Kotleciki z cukinii, soczewicy…

alicja w krainie garów alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

8

Ciasto orzechowo - karmelowe

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

1

Drożdżowa gwiazda z nutellą

atina atina
Tak sobie pichcę...

1

Muffiny wytrawne z serem i ore…

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Sałatka z kaszą jaglaną, pomid…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Przepisy z tych kategorii

Omlet z brokułami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Jogurtowy sos z zielonym pesto

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

3

Domowa przyprawa do kurczaka

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Wędzony bundz na ciepło z karm…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Makaron z krewetkami, sezamem…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Sałatka mocno pomidorowa z ogó…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją