Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

Makaron ze szpinakiem, krewetk…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Zupa z soczewicą i szpinakiem

Dzi Dzi
karmelowy

1

Pizzerinki, czyli mini pizze

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

1

Farfalle ze szpinakiem i serem…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

7

Cannelloni ze szpinakiem i fet…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Sałatka z malinami i fetą

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Przepisy z tych kategorii

1

Czekoladowy hummus

Laura Laura
Cafe Babilon

Krewetki (langustynki) z cytry…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

2

Owoce zapiekane pod sabayonem

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Arbuz w szampanie

Kasia Kasia
Kuchnia na 5

Pasta z fasoli

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pasta z makreli z papryką

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary