Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

2

Pasta kanapkowa tuńczyk & avoc…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Dorsz pieczony na jarmużu z rz…

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Burgery z łososia

Laura Laura
Cafe Babilon

Molee - indyjske curry rybne w…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

3

Zupa ziemniaczana z wędzonym ł…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Karp z pieczarkami w sosie śmi…

Dzi Dzi
karmelowy

Przepisy z tych kategorii

1

Smoothie z papai i czerwonej p…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Pasta z czosnkiem niedźwiedzim

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Koktajl z kiwi i jabłka + film

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

2

Pesto migdałowo-orzechowe

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

2

Naleśniki z szynką włoską i wa…

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Leciutki omlet biszkoptowy dla…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika