Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

Spiralki z boczku na dymce

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Bułki dyniowe

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Brukselka z masłem orzechowym

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Cukinia zapiekana z grzybami

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Placki z zielonego groszku ze…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Kukurydza na ostro

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Przepisy z tych kategorii

Płatki jaglane z gruszką i or…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Pita i sos z jogurtu i fety

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Grzyby duszone w piekarniku

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Placki z kukurydzy i pieczonej…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Grillowany łosoś z puree ziem…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Pęczak ze szpinakiem i pomidor…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity