Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

Ślimaczki z omletów z żółtym s…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

1

Ryba pieczona w cieście francu…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Makaron z kurczakiem, cukinią…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Smoothie ananasowo-szpinakowe

Na krachym spodzie Na krachym spodzie
Na krachym spodzie

1

Koktajl zielony na słodko lub…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

1

Naleśniki szpinakowe z sosem k…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

1

Supersmoothie

Anna Anna
Słodko - gorzki świat

Wegetariańska tortilla z pszen…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

6

Łosoś ze szpinakiem w cieście…

food² food²
Food Square

Tarta szpinakowo-truskawkowa

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

2

Tarta ze szpinakiem, suszonymi…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Caprese z truskawkami i pesto…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis