Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

Pasta z makreli wędzonej z pap…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Smażone biale szparagi z sosem…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Jabłko duszone z czerwoną cebu…

figmara figmara
figowe smaki

Białe szparagi z sosem miętowo…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Zawijany śledzik na dipie z cz…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

3

Roladki z bakłażana z pastą or…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Przepisy z tych kategorii

4

Śniadaniowe batoniki owsiano-…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Otrębowe muffiny z bananami, m…

montka montka
cukierenka

2

Pęczak z fetą i oliwkami w sos…

A_SE A_SE
Shabbyeat

2

Naleśniki z szynką włoską i wa…

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Owsiane muffiny z konfiturą

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Batoniki owsiane z suszonymi m…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni