Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

Kawa po duńsku

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Curry z łososiem i makaronem r…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Koktajl wiśniowo-bananowy z ka…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Koktajl truskawkowo-borówkowy…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Chłodnik z ogórka, avocado i m…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Pasta z bobu

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Przepisy z tych kategorii

1

Chow mein z wieprzowiną, warzy…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Tabule - moja wersja.

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

1

Deser Black Forest Cake

ilovebake ilovebake
I Love Bake

1

Wakacyjny obiad w 15 minut. Fa…

SzczyptaSmaQ SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ

Kisiel z czerwonych owoców

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Koktajl malinowo-porzeczkowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog