Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

1

Farfalle ze szpinakiem i serem…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

5

Cannelloni ze szpinakiem i fet…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Sałatka z malinami i fetą

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Pizza pszenno-żytnia ze szpina…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

3

Sałatka ze szpinakiem, pieczon…

MiZu MiZu
Kuchnia przy drodze

3

Green smoothie

A_SE A_SE
Shabbyeat

Przepisy z tych kategorii

2

Muffiny z cukinią i szczypiork…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Bruschetta

A_SE A_SE
Shabbyeat

Tosty z łososiem i borówkami

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Croissant z chorizo, pesto z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Buraczki z wiśniami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

4

Pesto z rukoli

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity