Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

Dorada pieczona z batatami

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Pstrąg pieczony w folii

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Szybka sałatka z wędzonej makr…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

2

Domowy paprykarz szczeciński

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Domowe paluszki rybne

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Łosoś z sosem szałwiowym i fry…

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

Przepisy z tych kategorii

3

Bułeczki z makiem

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Muffiny z dynią

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Skoleboller (norweskie bułeczk…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

2

Sałatka z fasoli i oliwek

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

3

Kotleciki z cukinii, soczewicy…

alicja w krainie garów alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

9

Ciasto orzechowo - karmelowe

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże