Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

Chlebek nadziewany szpinakiem…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Chlebek nadziewany szpinakiem…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Rolada szpinakowa z serkiem

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Jajko mollet na szpinaku

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Zielona roladka z omleta

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Zielone smoothie ze szpinakiem

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Przepisy z tych kategorii

Czarny makaron z krewetkami

A_SE A_SE
Shabbyeat

Jajko mollet na szpinaku

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Zielone smoothie ze szpinakiem

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Wiosenna sałatka z makaronem s…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Moje śniadanie po bieganiu

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

2

Surówka z kapusty pekińskiej

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity