Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

1

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

4

Łosoś zapiekany ze szpinakiem…

Dzi Dzi
karmelowy

5

Ciasto „leśny mech” ze szpinak…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

2

Zielone smoothie ze szpinakiem

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

3

Fińskie placuszki szpinakowe

Tyna Tyna
In cooking we trust

2

Trochę inna Spanakopita

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Przepisy z tych kategorii

3

Mini tarty ze szpinakiem

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

2

Koktajl z bananem i szpinakiem

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

3

Green power

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

3

Placuszki ze szpinakiem i rico…

mollisia mollisia
Walka w kuchni

1

Spanakopita

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Placki z kaszy jaglanej i szpi…

Agata Agata
Pensamientos en un plato