Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Zdjęcie - Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

Przepisy z tych kategorii

Krem z cukinii z ziołami

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Papryki faszerowane ryżem i zi…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Racuszki dyniowe

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Frykadelki po węgiersku

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Muffinki z dynią jak pączki, l…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Kotleciki z kalafiora

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Przepisy z tych kategorii

1

Zupa z soczewicą i szpinakiem

Dzi Dzi
karmelowy

1

Pizzerinki, czyli mini pizze

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

1

Farfalle ze szpinakiem i serem…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

7

Cannelloni ze szpinakiem i fet…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

2

Sałatka z malinami i fetą

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Pizza pszenno-żytnia ze szpina…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity