Wiosenny tatar z śledzika

Moja fantazja śledziowa, połączyłam dwa rodzaje śledzika jest smacznie :)
Wiosenny tatar z śledzika
składniki
2 śledzie w oleju,
2 śledzie solone
1 łyżka oleju rzepakowego dobrej jakości
pieprz kolorowy ziarnisty
sok z cytryny,
1 szt papryka żółta,
szczypiorek,
1 szt cebula
Śledzia w oleju dobrze odsączamy z oleju i drobniutko kroimy siekamy. Śledzie solone moczymy ok 30 min dwukrotnie wymieniając wodę. Po namoczeniu śledzie solone także drobno siekamy. Cebulkę obieramy i drobno kroimy. Paprykę zółtą myjemy usuwamy gniazda nasienne i także drobno siekamy. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki dobrze mieszamy siekając jeszcze nożem. Doprawiamy sola, pieprzem , olejem i sokiem z cytryny. Mieszamy i chłodzimy.