Wiosenne kotlety kapuściane

Wiosenne kotlety kapuściane
  • SKŁADNIKI:
  • -mąka -1,5 szklanki
  • -bulion (z kostki) - 250 ml
  • - jajko - 2 szt
  • - kapusta pekińska - ok. 200 g
  • - dowolna wędlina - 150 g
  • - natka pietruszki - 1 pęczek
  • - olej do smażenia
  • - sól , pieprz - do smaku

Dziś mam dla Was jeden ze swoich ulubionych przepisów na kotleciki!

Robię często … i są świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad!

Śmiało można je przyrządzic również w wersji wegetariańskiej lub wręcz przeciwnie : kiełbaskę zastąpic usmażonym ( lub ugotowanym ) filetem z kurczaka!

Pomidorowa sałatka lub ulubiony sos wzbogacą danie o dodatkowe walory smakowe!

Polecam!

Zdjęcie - Wiosenne kotlety kapuściane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Sposób przyrządzenia:

W garnku miksujemy mąkę z bulionem.

Dodajemy jajka i przyprawy.

Mieszamy z drobno poszatkowaną pekinką , pokrojoną w kostkę wędliną i posiekaną natką pietruszki.

Dokładnie mieszamy.

Smażymy kotleciki na mocno rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Zdjęcie - Wiosenne kotlety kapuściane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

A teraz w strzałkę KLIK!

Podajemy z sałatką ze świeżych pomidorów lub ulubionym sosem!

Kategorie przepisów